Mangaanifosfatointi

Mangaanifosfatointi on teräksen kemiallinen pintakäsittely, jolla parannetaan kappaleen liuku- ja kulutusominaisuuksia. Verrattuna muihin fosfaattipinnoitteisiin myös sen korroosionkesto on hyvä. Käyttökohteita on teollisuudessa monia ja pinnoitteeseen saadaan hyvin imeytettyä erilaisia öljyjä antamaan lisäominaisuuksia.

Mangaanifosfatointi Pinnoitus Helin Oy:ssä

  • Mangaanifosfatointi ripustus- ja rumputekniikoilla
  • Kappaleen maksimimitat: 1000x800x300mm, paino 50kg

Standardit

  • Phosphate Coating, Heavy, Manganese or Zinc Base (MIL-DTL-16232G)

Mangaanifosfatointi on konversiopinnoite (reaktiopinnoite) ja näin ollen sillä on täydellinen kiinnipysyvyys teräkseen. Pinnoite on tasainen kappaleen eri osissa ja se sopii hyvin mittatarkoille osille. Mangaanifosfatointi tunnetaan aseteollisuudessa myös nimellä parkkerointi (parkerizing) kehittäjänsä nimen mukaan. Liukuominaisuuksiensa vuoksi pinnoite sopii hyvin juuri aseteollisuuden tarpeisiin sekä myös erilaisiin rattaisiin ja vastaaviin toisiinsa hankaaviin osiin. Pinnoite estää hyvin kiinnileikkaantumisen esimerkiksi ruuveissa. Mangaanifosfatointia voidaan käyttää myös hyvänä tarttumapintana maalaukselle.

Kerromme mielellämme lisää mangaanifosfatoinnin hyödyistä ja käyttökohteista. Ota rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan, miten voimme olla avuksi!