Sinkin passivointi

Sinkin passivointi

Sähkösinkitty pinta yleensä passivoidaan sinkityksen jälkeen, jotta sinkin oksidoituminen olisi mahdollisimman hidasta. Passivointi parantaa oleellisesti sekä korroosionestokykyä, että ulkonäköä sinkityksen jälkeen. Käytössämme on seuraavat nykyaikaiset vaatimukset ja direktiivit täyttävät sinkin passivointiprosessit:

Sinipassivointi

Sinipassivointi eli sinikromatointi tuottaa sähkösinkityn kappaleen pinnalle kiiltävän hieman siniseen taittuva lähes kromatun värisen pinnan. Edullisuutensa ansiosta sinipassivointia voidaan käyttää hyvin myös tartuntapinnoitteena maalille, jolloin myös korroosionesto paranee. Sinipassivoidun pinnan ulkonäkö on erittäin viimeistelty ja se sopii hyvin sisärakenteiden ja näkyvien osien pinnoitteeksi. Käyttämämme sinipassivointi on myös RoHS-direktiivin mukainen menetelmä.

Mustapassivointi

Mustapassivointi eli mustakromatointi antaa sinkki-rauta -pinnoitetulle kappaleelle siistin kiiltävän mustan ulkonäön. Mustapassivointia suositellaan etenkin kohteisiin, joissa vaaditaan erittäin hyvää korroosionestosuojaa. Mustapassivoidut kappaleet ovat nykyisin myös RoHS-direktiivin mukaisia. Mustapassivoitu pinta on erittäin viimeistellyn näköinen ja soveltuu maalatun kappaleen korvaajaksi monissa tapauksissa. Mustapassivointi tehdään sinkki-rauta pinnoitteeseen, jolloin korroosionkesto on erittäin hyvä.

Sinkin passivointi

Paksukalvopassivointi eli keltapassivointi

Keltapassivointi eli keltakromatointi tuottaa sinkityn kappaleen pinnalle kullankeltaisen korroosionkestävän kerroksen. Perinteinen keltapassivointi on korvattu RoHS-direktiivin mukaisilla, ympäristöystävällisillä menetelmillä. Paksukalvopassivointi tuottaa keltasävyisen ei iridisoivan pinnan erona perinteiseen 6-arvoista kromia sisältävään keltapassivointiin, joka heijastelee sateenkaaren sävyjä. Korroosionestokyky on kuitenkin uudentyyppiselläkin paksukalvopassivoinnilla erinomainen.

Osaamisemme ja nykyaikaisen konekantamme ansiosta passivoinnit voidaan suorittaa kustannustehokkaasti, olipa käsiteltävä erä minkäkokoinen tahansa. Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä mikä menetelmä soveltuu parhaiten kappaleidesi käsittelyyn.