Nikkelöinti

Nikkelöinti

Nikkelöinti sopii erinomaisesti kappaleille, joissa halutaan saada hieman kiiltoa ja suojata pohjamateriaali korroosiolta. Nikkeliä käytetään myös monissa kohteissa sellaisenaan. Nikkelipinta on kova, miellyttävän näköinen ja antaa kohtuullisen suojan pohjamateriaalille. Niklaus voidaan suorittaa eri kylpytyypeillä, jolloin saavutettavat nikkelipinnoitteet eroavat ominaisuuksiltaan laajasti.

Pinnoitus Helin Oy:n sähkönikkelöintiratkaisut:

  • Kylpytyyppi: Watts, täyskiilto
  • Rumpu- ja ripustuskäsittely
  • Kovuus: 600 HV
  • Kappaleen maksimimitat: 2700x900x250 mm
  • Pinnoitettavat materiaalit: alumiini, kupari, teräs ja niiden seokset

Nikkelöinti & standardit:

  • Electroplated coatings of nickel for engineering purposes (ISO. 4526:2004)
  • Electrodeposited coatings of nickel plus chromium and of copper plus nickel plus chromium (1456:2009)
  • Electrodeposited coatings of nickel (ISO 1458:2002)

Puolikiilto- eli rikkivapaa nikkelöinti (semi-bright) antaa paremman korroosiosuojan kuin kiiltonikkelöinti. Puolikiiltonikkelöinnin sisäiset jännitykset ovat pieniä ja siksi sen sitkeys ja venyvyys ovat hyviä.

Kiiltonikkelöinti pinnoitteen rakenne on lamellimainen. Lisäaineilla pyritään mahdollisimman hyvään tasoituskykyyn ja terävään kiiltoon, jotta kappaleen mekaanista hiontaa ja kiillotusta pystytään vähentämään tai kokonaan poistamaan ne. Korroosionkesto ei ole yhtä hyvä kuin puolikiiltonikkelillä.

Kaksikerrosnikkelöinnillä tarkoitetaan pinnoitetta, jossa ensin saostetaan nikkeliä puolikiiltokylvystä ja sen päälle täysikiiltoista. Rikkipitoinen kerros on epäjalompi kuin rikitön alempi kerros, ja suojaa sitä katodisesti. Yhdistelmä antaa erittäin hyvän korroosionsuojan.

Satiininikkelöinti antaa miellyttävän ja koristeellisen pinnan, joka sopii moniin käyttökohteisiin. Pinnoite syntyy pienten kiinteiden hiukkasten liittymisestä pinnoitteeseen nikkelin saostumisen mukana.

Mustanikkelöinti antaa kauniin mustan pinnan. Se saostetaan yleisimmin puolikiilto- tai kiiltonikkelin päälle.

Ota yhteyttä ja kysy lisää nikkelöinnistä!