Alumiinin passivointi

Alumiinin passivointi

Passivointi on yleisnimitys menetelmille, joiden tavoitteena on passivoida tai hidastaa pinnan tai pinnoitteen reagoiminen ympäristön kanssa. Alumiinin passivointi tapahtuu alumiinin pinnalle muodostettavan reaktiopinnoitteen avulla, joka estää hapen reagoimisen alumiini kanssa. Menetelmä soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa halutaan säilyttää alumiinin sähkönjohtavuus.

Iridite NCP Passivointi Pinnoitus Helin Oy:ltä

Käytössämme on Iridite NCP käsittely. Alumiinin passivointi Iriditellä antaaa korroosionkestävän pinnan, johon saadaan hyvä sähköinen kontakti. Passivoitu pinta on myös erinomainen alusta maalille ja liimalle. Pinta kestää myös hyvin lämpöä, eikä sisällä haitallisia yhdisteitä kuten kromia. Perinteisiin kromia sisältäviin menetelmiin verrattuna korroosionsuoja suolasumussa testattuna on useita kertoja parempi. Käytöstä poistuva nimitys prosessille on alumiinin kromatointi.

Alumiinin passivointi soveltuu erityisen hyvin elektroniikan tarpeisiin, kun halutaan säilyttää hyvä sähköinen kontakti. Maalattavissa komponenteissa etuna on korroosionsuoja myös kohdissa, joissa ei ole maalia. Prosessin tuoman pinnan paksuus on nanometriluokkaa, jolloin mittamuutoksia ei ole tarpeen ottaa huomioon.

Käsittelyt merkitään usein kauppanimillä kuten Iridite NCP, SurTec 650 chromitAL tai Alodine. Erilaiset prosessit tuottavat hieman erilaisen passivointikalvon, mutta kaikki toimivat korroosionsuojana ja parantavat maalattavuutta.

Standardit

  • Military Specification, Chemical Conversion Coatings on Aluminum and Aluminum Alloys (MIL-DTL-5541F)

Ota yhteyttä ja kysy lisää.